SrpskiEnglishPусский +381-34-561-711   |   Za profesionalce

Klasičan parket

Sve klase parketa prolaze kroz iste faze obrade i sušenja. Izbor je pre svega stvar ukusa-razlicite klase nude razlicit kolorit, teksturu i strukturu. U zavisnosti od nacina postavljanja, izbora boje i vrste laka (mat ili visoki sjaj), svaki parket se moze prilagoditi individualnom zahtevu.

KLASE PARKETA

E/S-Standard ili I klasa- Nema čvorova i beljike, kolorit je ujednačen i javlja se tekstura drveta sa godovima.Ako želite parket kod kojeg se kvalitet primećuje na prvi pogled,ova klasa je pravi izbor.
R-Rustik ili II klasa- Karakteristika ove klase parketa je postojanje neujednačenog kolorita zbog pojave beljige(kod hrasta).Takođe,na daščici se mogu naći i takozvani “neispadajući” čvorovi.Ove karakteristike doprinose da parket izgleda prirodnije,što je poslednjih godina izuzetno aktuelan trend u svetu.
V.S.-Van standarda ili III klasa-Kod ove klase parketa postoji veća neujednačenost u koloritu.Pojavljuju se I takozvani “ispadajući čvorovi “, ali oni se popunjavaju prilikom postavljanja parketa,tako da se dobija utisak “pravog” drveta.

Dužina: 250-700 mm

Širina: 35,42, 50, 70, 90 mm

Debljina: 15 - 21 mm

Preduzeće Tara ima mogućnosti izrade podova(parketa) po specijalnim zahtevima vezanim za dimeziju,klasu i vrstu drveta.